fbpx Българската компания AMPECO с глобална награда за продуктово лидерство | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Българската компания AMPECO с глобална награда за продуктово лидерство

Българската компания AMPECO бе отличена от Frost & Sullivan с глобалната награда за продуктово лидерство в софтуера за зарядни станции на електромобили. Базирана в Санта Клара, Калифорния, Frost & Sullivan вече две десетилетия насърчава постиженията на бързоразвиващи се организации, които са пример за успех в своята индустрия. Отличията са независими и подкрепени от проучвания и определят истинските пазарни лидери и новатори.

Според Frost & Sullivan, AMPECO получава наградата за “цялостното си звездно представяне, превъзходните технологични иновации и стратегическото си развитие”.

Постигането на въглеродна неутралност до 2050 г. е една от най-спешните мисии в световен мащаб. Електрическите превозни средства и зарядната инфраструктура са важна част от решението в посока декарбонизиране на транспорта. Пазарът за зареждане на електромобили бележи бърз растеж, а едно от основните предизвикателства е липсата на достъп до инфраструктура.

Повишеното търсене на инфраструктура за зареждане се превръща в бизнес възможност за много компании. Софтуерът, необходим за управлението на мрежа от зарядни станции, както и за предоставяне на достъп и заплащане на зареждането от потребителите, обаче е изключително сложен.

Софтуерната платформа на българската компания подпомага организациите при разработването и стартирането на техните дейности по зареждане на електромобили.

“В една софтуерна платформа AMPECO предоставя на партньорите си иновативни функции за зареждане на обществени места, в близост до дома, както и за зареждане на автопаркове от електромобили. За компаниите със сложни бизнес модели или тези, които искат да изградят персонализирано потребителско изживяване около конкретен модел на зареждане, AMPECO предоставя цялостно API решение”, казва Робърт Камм, старши консултант във Frost & Sullivan.

Клиентите на AMPECO могат да използват софтуера на компанията за цялостно управление на бизнеса си, включително контрол върху отношенията с крайни потребители, партньорства и парични потоци. Това е изключително ценно за големите доставчици на услуги за зареждане на електрически превозни средства.

“Глобалната награда на Frost & Sullivan за продуктово лидерство идва след щателно проучване и за екипа ни означава, че се движим в правилната посока с продуктовите иновации на един много конкурентен пазар. Наградата доказва, че сме подготвени за бъдещо развитие, както по отношение на придобиването на бързоразвиващи се клиенти, така и за навлизане на нови пазари”, каза Орлин Радев, главен изпълнителен директор, AMPECO.

AMPECO е със седалище в София и предлага услугите си в цял свят. Компанията има клиенти на повече от 45 пазара, които общо оперират над 51 000 точки за зареждане.