fbpx Мултивак България с нова инвестиция на стойност 12 млн. лв. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Мултивак България с нова инвестиция на стойност 12 млн. лв.

Нова сграда на производствената база на „Мултивак България Продакшън“ ЕООД в Индустриален парк Божурище бе открита днес. Инвестицията е на стойност от близо 12 млн. лв. и се очаква да разкрие нови 100 работни места.

Общата застроена площ на разширението на производствената база на  „Мултивак България Продакшън“ ЕООД е 5650 m². Новата част на завода е със застроена площ – над 5500 m², от която производствената част е от над 4000 m². Заедно със съществуващото производство, компанията разполага с 12500 m².  В софийския завод се произвеждат струговани и фрезовани детайли от неръждаема стомана, които се вграждат в опаковъчните машини. Там се намират също шоурумът на търговската компания за България и центърът им за обучение на клиенти и персонал. До момента „Мултивак България Продакшън“ ЕООД е реализирало в рамките на Индустриална зона Божурище инвестиции в размер на повече от 50 млн. лв. и е открило над 200 работни места.

„Всяка страна може да се похвали с отделни големи инвестиции. Истинският показател за състоянието на бизнес средата е, когато глобални компании като вашата са предпочели България и продължават да се развиват у нас“, каза Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов. Той подчерта факта, че „много от служителите работят тук още от откриването на завода през 2018 г. и това показва правилен подход по отношение на кадрите“. „Убеден съм, че резултатите, които сте постигнали през изминалите пет години са в основата на решението за нова инвестиция в разширение на производствената ви база в Индустриална зона-Божурище“.

Икономическият министър цитира и данните на Германо-Българска индустриално-търговска камара, според които 100% от германските компании, които развиват бизнес в България, биха инвестирали отново тук, ако бяха изправени пред този избор.

В Индустриална зона Божурище се реализират 39 инвестиционни проекта в областта на  автомобилната промишленост, високите технологии, складова и логистична дейност, биотехнологии, като компаниите са от България, Германия, Дания, Гърция, Турция и Швейцария. До момента размерът на инвестициите в зоната надхвърлят 600 млн. лв., а работните места са над 2 000.