fbpx Български дизайнери се представят във Виена | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Български дизайнери се представят във Виена

Двадесет и един дизайнери от България участват в тазгодишното издание на "Модепаласт" (Дворец на модата), което се открива на 27 май 2011 г. във виенския музей на приложното изкуство МАК. Така българската група е най-силно представена след австрийците сред общо 160 творци от 19 страни.
Силно присъствие демонстрират младите дизайнери от шоурум за съвременен дизайн “Иван Асен 22” начело със създателката му Нели Митева и лейбъла нелмит: ЙОД на Яна Дворецка, Точка на Антония Пашова, Динка Касабова, МИНТИ, Калина Чанкова, Царевица, Саса Борг, Игор Ильовски, Вяра на Вяра Бориславова, Инна Габровска. MIXTYPE пък е представен от: Александър Гергинов, Радостина Клинкова, Велина Павлова, Любомира Найденова, Наталия Живкова, София Ракова, Василена Върбанова и колекциите Ham & Eggs и L-abel.

Акцентът на тазгодишното девето издание на "Модепаласт" е модата за всички поколения. На дефилетата дизайнерските облекла, аксесоари, обувки и бижута ще бъдат представени от характерни непрофесионални модели от четири поколения.
"Дизайнери от най-различен произход и стилови направления трябва да покажат, че модата не е подвластна на времето и възрастта", твърди организаторката Клод Баумгартнер. Запазва се и дори е засилен миналогодишният фокус върху екологичните материали.
В рамките на три дни посетителите могат да видят модни дефилета, да участват в късен вечерен шопинг, да посетят Детското шоу или да участват в афтър партито в събота вечер.
Започналият през 2003 година като панаир на виенската мода "Модепаласт" вече се утвърди като традиционно международно събитие. Проявата е съпроводена от многобройни модни ревюта, партита и прояви в целия град.