fbpx Варна е домакин на международната надпревара с дронове | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Варна е домакин на международната надпревара с дронове

Първото за годината състезание с летящи дронове у нас ще се проведе в Аспарухов парк, в гр. Варна на 25 и 26 юли. Международното събитие MultiGP Varna 2020 се организира от местната дрон организация FPV Bulgaria. То ще се проведе с подкрепата на Община Варна, като част от инициативите на българската организация за популяризиране на дроновете Drone ARENA и Асоциация Обединено дрон общество.

Състезанията с летящи дронове са една от най-атрактивните и динамично развиващи се нови спортни дисциплини, която вече има почитатели в цял свят. У нас в този тип надпревари вече участват десетки състезатели. Варненското събитие ще се проведе според международните правила на MultiGP – най-голямата световна организация за дрон състезания, на която Drone ARENA е партньор за България.

„Варна, заедно със София, е сред най-активните градове в развитието на състезания с дронове в България. Радващо е, че местната общност се увеличава непрекъснато и този иновативен спортен формат намира все повече привърженици в морската ни столица. Това ще позиционира успешно града в една изключително динамична област, която тепърва ще се развива, особено с въвеждането на регулация на дроновете в България, с което развитието на сектора тепърва ще се ускорява през следващите години“ - сподели Антон Пулийски, основател на Drone ARENA и Асоциация Обединено дрон общество.