fbpx Български фирми могат да посетят конференцията за сигурност в Тел Авив | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Български фирми могат да посетят конференцията за сигурност в Тел Авив

Над 80 представители на бизнеса, медии, държавни и, неправителствени организации се събраха в БТПП на презентация за предстоящите в Тел Авив Трета Международна конференция и изложение за вътрешна сигурност - “The 3rd International Homeland Security Conference”.  Предварителното представяне бе организирано по инициатива на Посолството на Държавата Израел в София.

Н.Пр. Шаул Камиса Раз, Посланик на Държавата Израел в София поясни, че на фона на добрите политически, културни и икономически отношения между Израел и България посолството се стреми да разнообразява двустранното сътрудничество с различни инициативи, включително тази, свързана със сигурността.

 Българската търговско-промишлена палата оценява от години важността на сигурността за фирмите, тъй като тя е условие да се развива успешно предприемаческа дейност, отбеляза при откриването на събитието председателят на БТПП Цветан Симеонов.

Програмата и подробности за конференцията и изложението, което ще се проведе за трети път представи Матан Сафран, аташе по икономическите въпроси към израелското посолство.  Международната конференция и изложение HLS 2014  ще се проведе от 9 до 12 ноември 2014 г. в гр. Тел Авив.  Програмата  включва семинари и панелни дискусии, представяне на най-добрите и доказани технологии следващо поколение и системи в индустрията на сигурността. Събитията предоставят възможност за срещи  и установяване на контакти с потенциални партньори чрез официални и неформални срещи. Различните сегменти на изложението включват: кибер сигурност; защита на критични инфраструктурни обекти, включително петролни и газови добивни и преносни мрежи; гранична сигурност, подготовка и управление на бедствени ситуации; градска сигурност; антитерористична дейност, сигурност по време на големи събития, транспортна сигурност  и др.

В предишното издание на конференцията и изложението са участвали над 700 представители от 65 държави и са проведени повече от 1000 срещи.

Тази година, програмата предвижда и посещения на компании и обществени обекти с демонстрации на системи за сигурност, например на най-голямата електроцентрала в Израел, летището в Тел Авив, както и туристически посещения.

Технологиите и услугите в сферата на вътрешната сигурност на Израел; военната индустрия и значението й за вътрешната сигурност на Израел представи ген.

Гади Шамни от GME Trust - Израел, който притежава богат опит в отбраната на Израел. Страната разполага с изградени добри системи за сигурност и опазване както на различни обекти, така и на гражданите, разполага и с изградена преграда за предотвратяване преминаването на терористи. Ген. Шамни отбеляза, че страната му адаптира своята отбрана в реално време и разполага със защитни щитове, може да устои на балистична атака от близко или далечно разстояние. Разчита се както на добро предварително алармиране за възможни заплахи, така и на правилна и адекватна защита, за което се изискват много ресурси и развита индустрия, свързана със сигурността, добави той.