fbpx Слънчев бряг засилва сигурността в курорта | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Слънчев бряг засилва сигурността в курорта

Слънчев бряг засилва сигурността в курорта

 “Слънчев бряг” АД активно подготвя комплекса за новия летен сезон. Акционерното дружество, което със собствени средства финансира всички дейности по поддръжката на инфраструктурата. След поредица от срещи с полицията и органите, организиращи и осъществяващи контрола на територията на комплекса, дружеството насочва усилията си към монтирането на допълнително осветление по централните алеи и контролно-пропускателните пунктове. Усъвършенства се системата за видеонаблюдение, което има решаващо значение за намаляване на криминалните престъпления в курорта.

«Преди началото на всеки сезон задължително извършваме цялостна рехабилитация на уличното осветление. През тази година усилията ни са насочени към осветлението по Алея 1, където подменяме осветителните тела, изправяме стълбове и ги боядисваме, осветяваме допълнително по-тъмните отсечки.», уточнява изпълнителният директор Златко Димитров.

Ръководството отчете, че входовете към комплекса не са достатъчно светли през нощта, а това е решаващо за сигурността на гостите. Заради това се влагат повече средства в осветителни тела. Вече се поставят допълнителни лампи и към входовете на някои хотелски комплекси. Отговорно се подхожда към препоръките на органите, които осъществяват контролния режим. С тази цел се инвестира в облагородяване и по-силно осветяване на входовете към възловите КПП-та: „Есперанто”, „Свежест”, „Карлово”, „Емона” и „Арда”. Подменят се абсолютно всички камери за видео наблюдение към тях с нови, с висока резолюция и с възможност за нощно заснемане. На възловите места специално се оформят нови тротоари и живи плетове.

По плажа има определени участъци с концентрация на криминални престъпления и препоръката на полицията е те да не бъдат тъмни. Има технически трудности, но въпреки това «Слънчев бряг» ще положи усилия пилотно да осигури и монтира осветителни стълбове във всички проблемни участъци.