fbpx Български предприемачи могат да ползват словенски опит за успешен бизнес | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Български предприемачи могат да ползват словенски опит за успешен бизнес

Български предприемачи могат да ползват словенски опит за успешен бизнес

Български предприемачи ще могат да се възползват от опита на успешни словенски бизнесмени, ментори и експерти от различни области на бизнеса, както и да се включат в бизнес пътувания до Словения. Целта е да повишат своите знания и умения за управление и да се запознаят с действащи и приложими в практиката методи за бизнес израстване. Възможности за това предоставя проектът „Иновативни знания без граници”, изпълняван от Фондация „Център за предприемачество и управленско развитие – България” (CEED България) и Zavod mreža podjetništva – CEED Словения. Проектът е финансиран от Европейския социален фонд чрез Министерството на труда и социалната политика по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Програмата, която ще продължи до края на април 2013 г., включва провеждането на тематични работни срещи в Словения и България, участие в двустранни бизнес срещи и конференции, както и в регионалната конференция на CEED мрежата, която всяка година се провежда в различна страна. Проектът е отворен за предприемачи, стартиращи компании, собственици и мениджъри на малки и средни предприятия, ментори, инвеститори и хора със силен предприемачески дух, желаещи да стартират бизнес, стана ясно днес при представянето на проекта.

Освен опита, който ще получат от словенските предприемачи, участниците в проекта „Иновативни знания без граници” ще имат възможността да осъществят контакти с инвеститори, рискови фондове и бизнес ангели, с клиенти и партньори в чужбина, както и да се запознаят с добри практики за излизане на международни пазари.

Първата от работните срещи ще се проведе в Словения в началото на месец септември, като на нея ще бъде разгледана темата за успешното управление на компаниите, развитието на пазара и управлението на проекти. На следващите събития, които ще се проведат в месеците от октомври до февруари, ще се обсъди финансирането на растежа и развитието на компании, позиционирането на продукти на пазара, управлението на бързо растящи компании, начините за определяне на бизнес модела така, че той да предоставя продукт или услуга с висока стойност, както и продажбите и успешното управление на корпоративния жизнен цикъл на компаниите.

Facebook коментари