fbpx Българско био вино със златен медал от Китай | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Българско био вино със златен медал от Китай

Българско био вино със златен медал от Китай

Две вина на Аугео Фемили Естейт завоюваха медали от China Wine and Spirits Awards Best Value 2019 в Китай.

Със своя златен медал Аугео Фемили ‎Естейт Каберне Совиньон 2017 е единственото наградено българско био вино на това издание на конкурса, а с бронз Аугео Фемили Естейт Руен 2017 е единствен представител на уникалните за страната ни сортове.
Конкурсът е най-голeмия и най-влиятелния в Китай - страната, която е на път да стане най-големия вносител на вино и алкохолни напитки в света и в момента е най-бързо развиващият се пазар за вино в света.

В средата на януари в Хонг Конг се събраха 100 членове на журито на конкурса, за да дегустират на сляпо и да дадат своята оценка за хиляди вина на производители от целия свят. Ключов елемент във формирането на резултата беше качеството на виното. „Членовете на журито са професионалисти в индустрията, избрани заради своята експертиза в сферата на виното и познаването на търсенията на пазара. Медал за вино от CWSA Китай е доказателство за изключително качество“, разказва Ю Конг Чоу, представител на конкурса.

Златният медалист Аугео Фемили Естейт Каберне Совиньон 2017 е био вино в лимитирана серия от 1809 бутилки. Има гранатов цвят със среден до дълбок интензитет. В аромата се долавят сушени плодове, подправки, сушен домат и горски треви. Вкусът ‎е концентриран с подчерана хармония веднага след опитване и в центъра. Кадифеният финал се допълва от пикантни нотки, кореспондиращи с ‎ароматите на сушени сини сливи и горски билки. Виното е едно от четирите био предложения в портфолиото на Аугео заедно с Каберне Совиньон Резерва 2015, Ред Бленд Резерва 2015 и Аугео Сира&Мерло 2016.

Аугео Фемили Естейт Руен 2017, носител на бронзов медал от конкурса, е вино с тъмен виолетов цвят и приятен плодов аромат. Интензитетът на аромата е изявен, като се откриват аромати на червени и черни горски плодове, флорални нотки, стафиди и други сушени плодове, както и аромати на горски билки. Виното е отлежавало във френски дъбови бъчви 7 месеца, което придава на вкуса и леки нюанси на дъб. Тялото е плътно и сочно, с много меки и сладки танини с приятен послевкус. Аугео Руен 2017 вече получи един медал в Англия от International Wine Challenge през ноември 2018.

Вината на Аугео Фемили Естейт са носители на медали от винени конкурси на три континента. ‎Всички бели и червени вина, както и розетата на Аугео Фемили Естейт могат да бъдат опитани на лозята на бранда, които се намират в село Враня, на 12 км от Мелник, на 16 февруари в рамките на дните на отворените врати на винарните от мелнишкия регион по повод предстоящия празник на виното Трифон Зарезан.
 

Facebook коментари