fbpx Защо да бъде "зелен" и вашия офис? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Защо да бъде "зелен" и вашия офис?

Web & Events е една от компаниите, която ще участва в Green Office Week 2012 (4-8 юни 2012). Тя работи в сферата на маркетинга и PR събитията. За мотивите да се включат в „зелената” седмица, разговаряхме с Георги Георгиев, Мениджър Бизнес развитие.

Защо се включихте в Green Office Week 2012? С какво мятате, че кампанията е различна и полезна?
- Green Office Week е начина да изразим виждането на хората, които работим във фирмата за съображенията, които имаме в личния си живот спрямо ефекта от поведението ни за околните, околната среда и обществото. Така решихме, че това което правим за себе си ще се отрази положително и на фирмата, като цяло.

Какво прави вашата фирма, за да засили връзката между ВАШАТА работна среда и НАШАТА околна среда?
- Тъй като ние работим в сфера на иновациите и мисленето ни не е ограничено от стотици правила, кое как точно да се направи, лесно можем да освободим мисленето си и да погледнем от високо с въпроса „какво можем да направим за следващото ни събитие, за да ограничим отпадъците, излишните разходи за хартия, съкратим остатъците от опаковки?“ Така постепенно достигнахме до нововъведения в бранша, които улесняват клиентите ни, придават добавена стойност за партньорите ни и в същото време съкращават разходи и отпадъци. За пример мога да дам електронните сертификати, които автоматично софтуера ни изпраща на всеки посетил наш семинар. Така вместо да разпечатим 200 сертификата, от които половината да бъдат потърсени (защото не всички държат на удостоверението...) се разпечатват точно толкова колкото са необходими, за пъти по-кратко време от наша страна и значително съкратени разходи за хартия, която отива в коша. И това не е единственото... ползваме баджове за многократна употреба, не печатаме гранд банер, а го прожектираме и т.н

Кой ден от зелената седмица смятате, че ще има най-силно влияние за подобряване на работната среда в офиса?
- Трудно ще си изберем един ден от „Зелената седмица“... бих заложил на сряда и четвъртък, но най-силно влияние очаквам да окаже четвъртъка, тъй като там имаме върху какво да поработим! (четвъртък е посветен на Зелените доставки)

Вашето зелено послание?
- 1 лист хартия може да промени нещата!

сп.Твоят Бизнес е медиер партньор на проекта. Може да се включите и вие на events.cleantech.bg