fbpx eBay отлага временно заплащането на почти всички такси | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

eBay отлага временно заплащането на почти всички такси

eBay отлага временно заплащането на почти всички такси

eBay отлага заплащането на почти всички такси за търговците на платформата си и временно, като няма да променя рейтинга на търговците, които са засегнати от пандемията от COVID-19.

Отсега нататък абонатите на eBay Store, които отговарят на определни условия, ще могат да  отсрочат плащания на повечето такси за 30 дни.

Освен това eBay ще предпази продавачите от понижаване на рейтинга при събития с късна доставка и анулиране на поръчки от 20 март до 20 юни. Тази инициатива ще помогне на продавачите да минимизират загубите, тъй като рейтингът влияе пряко върху продажбите. Ако обаче ефективността на продавача се подобри през споменатия период, рейтингът ще се движи нагоре, както се очаква.

eBay също ще предостави на предприемачите и възможност да получат безплатен достъп до абонамента за eBay Store. За да получи абонамент, предприемачът трябва да премине през процеса на подбор за Програмата за бизнес развитие на eBay.

Иля Кретов, генерален мениджър на Глобални пазари с висок потенциал за развитие, споделя:

„Основният фокус на eBay в България е развитието на износа сред малките и средните предприятия. Ние разбираме, че много продавачи се борят с многобройните поръчки и успешното им изпълнение в бързо променящата се пандемична ситуация по света със затваряне на граници, намалени и закъснели доставки. eBay се стреми да подкрепи своите продавачи и предлага инициативи, предназначени да облекчат, до колкото е възможно, натиска, с който предприемачите се сблъскват в момента и им дава възможност да защитят рейтинга и резултатите си. Ние се стремим да минимизираме финансовите загуби на продавачите и правим всичко възможно да запазим ефективната екосистема на платформата.“