fbpx Първата Smart касна стая отвори врати в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Първата Smart касна стая отвори врати в София

Първата Smart касна стая отвори врати в София

 В столичното 23-то СОУ „Фредерик Жолио-Кюри” бе открита първата по рода си Смарт класна стая – съвместен проект на Samsung и Джуниър Ачийвмънт България. Стаята представлява изцяло дигитализиране на учебния процес – в това число хардуерна и софтуерна платформа, учебен материал, начин на преподаване и комуникация. По своята същност този проект е революционен, защото пренася обучението на едно ново и различно ниво, в което учебният процес не само ползва модерните технологии като допълнително, улесняващо процеса средство, а изцяло се основава на електронно съдържание, е-учебник и ултрамодерни средства за работа за едно съвременно, интерактивно и ориентирано към учениците обучение.

Класната стая в 23 СОУ „Жолио Кюри” разполага с 26 работни места оборудвани с таблети Samsung Galaxy Note 10.1, ултрамодерна сензорна е-дъска, телевизор и лаптоп. Дигитализирано е учебно съдържание по предприемачество за ученици от 10 до 12 клас. Съдържанието е базирано на програмите „Учебна компания“ и „Умения за успех“ на Джуниър Ачийвмънт България, които се прилагат в училища в цялата страна. То ще даде възможност на учениците да развият своите умения за създаване и управление на собствен учебен бизнес, придобивайки познания за това как функционира икономиката и развивайки умения за лидерство, работа в екип, презентиране, разрешаване на проблеми, водене на преговори, продажби, счетоводство, бизнес планиране и др.
В Смарт класната стая учениците от горните класове ще имат възможност да се обучават на иновативни устройства и да имат достъп до интерактивно съдържание, полезно за тяхното професионално развитие, докато техническите умения стават все по- задължителни както днес, така и за утре.

Facebook коментари