fbpx За 16-та година "Произведено в България" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

За 16-та година "Произведено в България"

За 16-та година "Произведено в България"

От 12 до 21 ноември в София отново ще бъдат показани български стоки в изложението „Произведено в България”. Ще участват 300 фирми, разположени на пет етажа във всички зали и фоайета на НДК. Новите участници в изложението са 15 фирми.
През изминалите 16 години в изложението са взели участие над 2000 български фирми със средно списъчен състав 10 – 12 000 души. Повечето от тях са представители на текстилния бранш, а той е сред най-големите работодатели в страната и един от малкото браншове, чиято продукция достига пряко до европейските потребители. Целта на организаторите е изложението да съдейства за повишаване на доверието в българските стоки и услуги, за да бъдат предпочитани от потребителите. Чрез своето участие фирмите имат възможност да оптимизират технологичното време за реализация на продукцията, да разширят пазара си, да привлекат инвеститори за своя бизнес и да представят най-новите си продукти. На въпроса, който организаторите задавао от години: Защо купувате български стоки? - и тази година преобладават предпочитанията заради по-доброто качество – 46,6 %, следват насърчаване на производството 27,3 % и изгодната цена 15,9 %.
На 18-ти ноември Съюз “Произведено в България” ще отличи най-добре представилите се в бранша фирми и продукти на изложението, като връчи наградите “Златен лъв” или “Сребърен лъв” за качество.