fbpx Близо 14 хиляди ученици ще учат в училища за пример от септември | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Близо 14 хиляди ученици ще учат в училища за пример от септември

Учителите на близо 14,000 ученици от цялата страна ще бъдат обучени как освен да преподават текущия материал, успешно да запознават децата с уменията на 21. век.

Поради големия интерес към програмата на „Заедно в час“, от фондацията удвояват броя участници и от септември деца от 41 училища от 33 населени места от 19 области в страната ще имат преподаватели, които ще им помагат да използват различни стратегии за учене, да разпознават и управляват  емоциите си ефективно, така че да успяват да си поставят цели и да ги постигат.

Участниците в програма „Училища за пример“ преминават през двугодишни обучения за доказани съвременни педагогически и управленски практики, които надграждат техните умения и имат пряк ефект върху благосъстоянието на учениците. Програмата помага на училищата да променят начина на планиране и преподаване, така че материалът да е интересно поднесен на децата, а те самите да бъдат в центъра на образователния процес. Новите методи на преподаване, които са застъпени в програмата водят до това учениците да са по-ангажирани в училище и да учат по-осъзнато.