fbpx Bridgestone и Firestone с нов вносител у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Bridgestone и Firestone с нов вносител у нас

Астреко Холдинг АД стана официален вносител на марките Bridgestone и Firestone. Първата от тях е с японски корени и има 90-годишна история зад гърба си. Тя е световен лидер в производството на леки и лекотоварни, мотоциклетни и автомобилни гуми, голяма част от които, оригинално вграждани във висококачествени автомобили като Honda, Subaru и в ре,дица луксозни суперколи от най-висша класа. През 1988 г. Bridgestone купува основаната през 1900 г. в Охайо компания Firestone, под чиято марка излизат изключителни гуми за леки и лекотоварни автомобили, както и за селскостопанска техника.

Астреко Холдинг АД ще внася пълната гама от двете марки гуми за леки и лекотоварни автомобили, както и мотоциклетните гуми на Bridgestone. До крайния клиент тези висококачествени продукти ще достигат чрез търговско-сервизните комплекси на Бултрако Моторс АД, оторизиран дилър на Honda, Subaru и Mahindra.

Шохиро Ишибаши основава Bridgestone през 1931 г. Името на компанията идва от английския превод на фамилията на Ишибаши.

Bridgestone e производител от световна величина на гуми и каучукови изделия. Компанията разполага с 90-годишна история и е собственик на още няколко марки, сред които и Firestone. Bridgestone Europe NV/SA e подразделение на Bridgestone Corporation, чиято централа се намира в Токио. В корпорацията са ангажирани над 140 000 души от цял свят. Разполага със 180 завода и развойно-дизайнерски центрове в 26 страни, а продуктите ѝ се предлагат в повече от 150 държави. Европейските фабрики на Bridgestone EMEA се намират във Франция, Белгия, Италия, Полша, Унгария и Испания. 

Тази година Bridgestone получи почетното звание „Производител на 2021 г.“ в лятното издание на тестовете за гуми на специализираното издание AutoBild.