Цените на големите круиз компании са спаднали с 35%

Цените на големите круиз компании са спаднали с 35%

Според анализ на Българското круиз общество се отбелязва спад с 35% на цените за круизи с отплавания през първата четвърт на 2010. Според експертите никога досега в историята на круиз индустрията не е имало по-подходящо време за пътешествия по вода – световното икономическо свиване и спадът на резервации от американския пазар, който формира 78% от пазара на круизи в света, пускането на все по-големи круиз кораби (до 2012 ще бъдат пуснати на вода 35 мега-лайнера, които значително ще увеличат предлагането в условията на намалено търсене) изтегля цените надолу.
Така например 3-дневен круиз между Маями и Бахамските острови започва от 133 евро на човек, настанен в двойна каюта. В цената на круиза са включени нощувките на борда, храната, някои напитки и забавленията.
Важен момент е и отпадането на визите за българите в много страни по света, намаляването на цените на самолетните билети, както и на хотелските нощувки. Ако не сте били на Ямайка или Хаити сега е момента, защото не се изисква виза, стига да не се нощува в хотел на брега.

 

Facebook коментари