fbpx GEFCO стартира партньорство за насърчаване на иновации | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

GEFCO стартира партньорство за насърчаване на иновации

GEFCO, европейски лидер в автомобилната логистиката, обяви днес партньорството си с Techstars, световна мрежа, която помага за успеха на предприемачи, с опит в повече от 1,000 международни стартъпи. Партньорството е първо по рода си за GEFCO. Това сътрудничество е уникална възможност за GEFCO да спечели от опита на екипа на Techstars в сферата на предприемачеството и иновациите, както и от тяхното ноу-хау.

Партньорството между двете компании ще позволи на GEFCO oа си сътрудничи със силно обещаващи стартъпи, които могат да предизвикат големи промени в индустриите, както и върху конкретни потребители и бизнес модели, да разшири вече започналите промени на работните модели и груповата култура чрез пилотни стартъпи и стартъп програми, които са набрали скорост, да има достъп до мрежа от талантливи предприемачи, индустрии и иноватори.

Групата GEFCO има за цел да насърчи нови идеи и да ускори изпълнението на проекти,като по този начин засили развитието на логистиката и транспортната индустрия. Стартъпите, които са част от тези сфери, се насърчават да кандидатстват в програмата Techstar Paris:
• Анализира се потокът, който увеличава степента на използване на активите;
• Разработва се софтуер на блокова верига, който може да осигури електронно обслужване, с използване на по-малко хартия в логистичните екосистеми;
• Използват се нови интелигентни устройства за проследяване и свързани сензори, които позволяват модерно обслужване и подобряват операционната ефективност.

“Партньорството с Techstar ни прави много щастливи. Те притежават голям опит в подкрепата на растящи стартъпи. С това партньорство GEFCO получава уникалната възможност да се свърже със специализирани предприемачи по целия свят, които да проучат и инвестират във веригата за доставки на бъдещето. Имайки предвид предприемаческите идеи и креативността на Techstars, очакваме този съюз да обогати опита на GEFCO“, обобщи Люк Надал, председател на Управителния съвет на GEFCO. В допълнение, GEFCO ще даде на предприемачите възможността да стартират пилотни проекти в избрани държави и да предоставят ресурси за тестови идеи.
Благодарение на това партньорство, GEFCO ще си партнира с международния стартъп Partech Shaker, място, където технологични компании от цял свят могат да се развиват във възможно най-подходящи условия.

„В Techstars, ние помагаме на предприемачите да постигнат успехи и го правим с помощта на партньори като GEFCO,“ сподели Скот Форд, изпълнителен директор на Techstars. „Групата GEFCO ще има възможността да напътства и менторства предприемачи през мрежите на Techstars,  особено  през менторската програма Techstars Paris.“