fbpx Годишният благотворителен бал на БФБЛ набра 46 000 лв. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Годишният благотворителен бал на БФБЛ набра 46 000 лв.

Единадесетото издание на Годишния благотворителен бал на Българският форум на бизнес лидерите набра малко над 46 000 лв., които ще бъдат предоставени на стойностни проекти в областите здравеопазване и образование. Средствата бяха набрани чрез благотворителния търг и томбола с атрактивни предмети и преживявания, предоставени безвъзмездно от компании-членове и съмишленици на Форума.

Събитието привлече над 100 представители на бизнес средите, които бяха приветствани от столичния кмет Йорданка Фандъкова, почетен член на БФБЛ и дългогодишен патрон на Бала, председателя на Форума Ираван Хира и члена на Европейския парламент Ева Майдел. Воден от разбирането си, че два фактора стоят в основата на успешното бъдеще на страната – качествено здравеопазване и образование, Форумът ще предостави приходите от Бала тази година на важни инициативи в тези две сфери. Една част от набраната сума ще подпомогне мащабната скринингова програма за ранна профилактика на рака на гърдата, осъществявана от Столична община и общински болници, на която БФБЛ е партньор за пета поредна година. Каузата бе представена от д-р Гергана Коларова, изпълнителен директор на ПСАГБАЛ „Св. София“.

С друга част от приходите ще бъде финансирана иновативната „Лидерска академия за директори“ на училища, чието пилотно издание цели да обучи директори на училища да станат по-успешни мениджъри. Проектът под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев се реализира в сътрудничество с „Образование България 2030“, а Ева Майдел, която е и основател на сдружението, лично призова гостите на Бала да го подкрепят.

В допълнение средствата, набрани чрез благотворителната томбола тази година, отиват в подкрепа на кампанията „Локомат за България“ за купуване на робот за
рехабилитация на хора с двигателни затруднения. Сред акцентите на аукциона, воден отново от актьора Александър Кадиев, бе среща с Юрки Катайнен – заместник-председател на Европейската комисия, отговарящ за работни места, растеж, инвестиции и конкурентоспособност. Особен интерес предизвикаха и работи на Димитър Казаков-Нерон и Илия Бешков; топка с подписите на ансамбъла по художествена гимнастика; луксозно издание на Талмуда от семейната колекция на Максим Бехар; ваучери за забавления; оригинални подаръци, предоставени от чуждестранни посланици в София.

За последните 10 години с помощта на щедри дарители благотворителната инициатива на БФБЛ предостави общо близо 300 000 лева на каузи като инвитро процедури за семейства в неравностойно положение, превенция на рака на гърдата, осигуряване на семейна среда, адекватна грижа и стипендии за деца.

на снимката: (отляво надясно) Максим Бехар – член на УС на БФБЛ, д-р Гергана Коларова – изпълнителен директор на ПСАГБАЛ „Св. София“, Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община, Ираван Хира – председател на БФБЛ, и Георги Руйчев – изпълнителен директор на Форума