fbpx Представяме пред индийски бизнесмени възможностите за инвестиции в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Представяме пред индийски бизнесмени възможностите за инвестиции в България

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов представи пред повече от 40 индийски бизнесмени предимствата на България като инвестиционна дестинация. Дискусията се състоя във Федерацията на индийските търговско-промишлени палати (FICCI) в Делхи. Домакин бе членът на изпълнителния комитет на федерацията Девин Наранг, а сред присъстващите имаше предприемачи от фармацията, енергетиката, туризма, текстилната индустрия, производството на храни и др.

По време на двустранните разговори индийските мениджъри изтъкнаха плюсовете на страната ни като притегателно място за инвестиции заради най-ниските данъци в ЕС, квалифицираната работна ръка и все по-нарастващата популярност в страната на традиционния и специализираните форми на туризъм. Представителите на бизнеса разказаха примери за успешната си дейност в България в различни области – аутсорсинг в сферата на IT, селско стопанство, лека промишленост, туристически услуги и др.

В Индия е по повод 7-ото международно военно изложение “ДЕФЕКСПО Индия 2012” (DEFEXPO INDIA 2012 - Land, Naval and Internal Security Systems Exhibition), което се открива на 29 март 2012 г. България ще бъде представена от девет фирми от отбранителната индустрия. Организатор на изложбата е индийското Министерство на отбраната, а съорганизатор - FICCI.

По-късно днес в Министерството на отбраната на Индия Маринов разговаря и със заместник-министъра на отбраната на страната и съпредседател на Смесения българо-индийски комитет за сътрудничество в отбраната Шанкар Агарвал. Двамата обсъдиха двустранните военно-икономически отношения, както и възможностите за по-тесни контакти между компании от двете държави в отбранително-икономическата, промишлената и военнотехническата области, иновациите и др. Предмет на дискусията бяха и въпроси от двустранен интерес, които ще бъдат коментирани на 16-а сесия на смесения комитет през юни тази година в София.