fbpx Вече може да изтеглите Windows 8.1 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Вече може да изтеглите Windows 8.1

Microsoft представи обогатената операционна система Windows 8.1. Потребителите с Windows 8 устройства на повече от 230 пазара и 37 езика вече могат да изтеглят безплатната актуализация онлайн от Windows Store. Windows 8.1 ще се предлага на нови устройства и самостоятелно като софтуер в търговската мрежа по цял свят от 18 октомври.

„С Windows 8 въведохме иновация за ерата от високо мобилни, сензорни и винаги свързани компютри“, сподели Петър Иванов, изпълнителен директор на Майкрософт България. „Windows 8.1 развива тази визия и обединява всичко, което потребителите правят на своите устройства, независимо дали са у дома, на работа или на път. Windows предлага най-висока степен на персонализация, което прави всяко устройство неразделна част от нас самите и предлага повече начини да създадем за себе си преживяване, което е лично и съответства на начина ни на живот.“

Windows 8.1 продължава концепцията за персонализиране на компютрите в максимална степен, като същевременно демонстрира дългосрочната стратегия на Microsoft за бързо и адекватно на пазара развитие.

Windows 8.1 предлага много повече възможности за пресонализиране и функционални подобрения като подобрен и персонализиран начален екран с различни по големина „живи плочки“ на приложенията, повече фонови изображения и цветове, така че всяко Windows устройство да изглежда уникално и напълно лично. Потребителите могат да избират как да стартират – с началния екран или в добре познатия десктоп режим на Windows. Обновеният изглед на приложенията позволява на потребителите да виждат всичките си приложения наведнъж, за още по-лесен достъп и нови кликвания.

Новият Smart Search на Bing осигурява най-лесния начин за потребителите да намерят търсения файл на устройството или в интернет. С Windows 8.1 може да се работи едновременно с до 4 приложения. Системата улеснява достъпа навсякъде до файловете на потребителя чрез SkyDrive, независимо от използваното устройство.Windows 8.1 се предлага с новия Internet Explorer 11 (IE11), който е бърз, гъвкав и е единственият браузър, разработен изцяло за сензорни устройства.

Новият дизайн на Windows Store подобрява начина, по който са представени приложенията и улеснява получаването им. С Windows 8.1 всички приложенията се обновяват автоматично по подразбиране, така че потребителите винаги ще разполагат с най-новата и най-добра версия на всяко от тях. В Windows Store постоянно се предлагат нови или подобрени приложения от популярни разработчици като Evernote, Facebook за Windows 8.1, Hulu Plus, Adobe Photoshop Express, eBay, Netflix и NOOK.

Използването на Samsung Ativ Book 9 Lite е изключително лесно благодарение на новия Windows 8.1, яркостта на дисплея, както и големия touch-pad. Те ще помогнат на потребителите да се насладят на любим филм, снимки от последната ваканция или просто да сърфират в интернет по всяко време“, казва Шакир Ахмедов, мениджър на ИТ дивизията в българския клон на Samsung Electronics.