fbpx Известни българи ще четат книги на децата | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Известни българи ще четат книги на децата

Асоциация „Българска книга“ стартира официално кампанията „Походът на книгите“, на 2 април – Международния ден на детската книга

Тази година към каузата за повишаване на интереса към четенето и функционалната грамотност на подрастващите се присъединяват певци и артисти, автори, спортисти, политици и представители на бизнеса. Зад каузата отново застават и знакови журналисти от българските медии.

В следващия месец всички те ще застанат с книга в ръка на живо или онлайн и ще четат откъси от любими свои творби на децата в училищата и детските градини в цялата страна. Към тях ще се присъединят кметове на общини и населени места, за да пренесат магията на детската книга и до най-отдалеченото кътче на страната.

Официалното откриване е на 2 АПРИЛ от 11:00 ч. в концертната зала на Дом на културата „Искър“ (бул."Кръстю Пастухов" № 23, до метростанция "Искърско шосе").

Дванадесетото издание на „Походът на книгите“ е част от стратегията на Асоциация „Българска книга“ #КаузаГРАМОТНОСТ, чиято цел е да информира обществеността за ефекта на четенето при децата, да стимулира четенето като дейност, развиваща мисленето и културата.

В рамките на националната кампания „Походът на книгите“, от 2 до 23 април в библиотеките в цялата страна ще се проведе и XVIII-и „Маратон на четенето“.

„Походът на книгите“ се организира от Асоциация „Българска книга“, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), Българската библиотечно-информационна асоциация, Столична библиотека, издателства и книжарници от цялата страна. Събитието традиционно е част от Календара на културните събития на Столична община. През 2023 г. инициативата отново ще се реализира под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова.