fbpx Visa се включва с решения в борбата срещу изменението на климата | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Visa се включва с решения в борбата срещу изменението на климата

Visa представи пакет „Visa еко предимства“ (Visa Eco Benefits) с фокус върху устойчивото развитие, който дава възможност на издателите на карти да насърчават клиентите да се ангажират с устойчиво потребителско поведение. Пакетът ще бъде достъпен за партньорите и клиентите на компаниятa първо в Европа, а догодина и глобално. С това ново предложение компанията продължава да играе водеща роля в стимулирането на търговията и да предприема действия от страна на платежната индустрия срещу климатичните изменения. Visa подкрепя целите на своите клиенти и партньори да отговорят на нарастващите изисквания на потребителите за устойчиво потребление и начин на живот.

Пакетът “Visa еко предимства“ ще позволи на издателите на карти Visa да добавят предимства, насочени към устойчиво развитие, към вече съществуващи кредитни/дебитни продукти на Visa, като дадат възможност на притежателите на карти да разберат влиянието, което упражняват върху околната среда чрез своите разходи, както и да насърчат устойчивото потребителско поведение. Достъпните функции на пакета включват:

- Калкулатор за въглероден отпечатък: информация относно влиянието на потребителските навици при разплащанията върху околната среда. Информацията е предоставена от ecolitic. Калкулаторът включва и новата функция на ecolytiq за предоставяне на данни относно влиянието на начина на разплащане върху температурата на околата среда.

- Компенсиране на въглеродния отпечатък: възможност за потребителите да компенсират влиянието си върху емисиите от парникови газове

- Персонализирано обучение за клиенти как да насърчават по-устойчиво потребление

- Устойчиви материали, от които се изработват картите, както и дигитални касови бележки и партньорство със CPI Card Group, обявено през юни 2020 г.

- Дарения към организации за опазване на околната среда при използване на картите Visa, включително за One Tree Planted – група с нестопанска цел, която работи за каузата на глобалното залесяване.

- Допълнителни награди за устойчиво поведение.