fbpx Немечек България отпразнува своята 25-годишнина | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Немечек България отпразнува своята 25-годишнина

Една от първите самостоятелни софтуерни компании у нас – Немечек България, отбеляза своята 25-годишнина с бизнес форума "From Recession to Reinvention".

Събитието бе открито от посланика на Федерална Република Германия в България, Н.Пр. Ирене Мария Планк, която акцентира върху успехите на България в ИТ сектора, дължащи се на водещи компании като Немечек България.

Сред почетните гости беше и проф. Георг Немечек (на снимката горе), основател на Nemetschek Group, който бе удостоен с награда от Университета по архитектура, строителство и геодезия за приноса си към дигитализацията на архитектурната професия и академичното общество.

В своето изказване, проф. Немечек подчерта значимостта на България като център за развитие на компанията и обясни визионерското си решение за инвестиция в страната преди 25 години, когато ИТ индустрията в Европа все още е в началните си етапи.

Основен акцент в програмата бяха дискусионните панели, които подчертаха иновативните стратегии за справяне с икономическите предизвикателства и изследваха възможностите за дигитализация и приложенията на технологиите в бизнеса

Георги Брашнаров, изпълнителен директор на Немечек България

Вторият панел, модериран от Георги Брашнаров, изпълнителен директор на Немечек България, изследва ключовата роля на технологиите за увеличаване на бизнес адаптивността. В дискусията участваха водещи фигури като Ив Падрин, изпълнителен директор на Nemetschek Group; Дейвид Милс, изпълнителен директор на Ricoh Europe; Курт Добич, председател на надзорния съвет на Nemetschek Group и д-р Михаел Бергер, президент на водещата компания за софтуер за управление на бизнес процеси DocuWare. Те обсъдиха начините, по които технологиите могат да подпомогнат компаниите да оцелеят в периоди на икономическа нестабилност. Фокусът беше поставен върху вземането на решения, базирани на данни, създаването на колаборативна работна среда, ориентираност към клиента и развиването на култура, стимулираща иновациите.

Събитието беше организирано съвместно с Германо-Българската Търговско-Индустриална Камара и в партньорство с Американска търговска камара в България.