fbpx Специален инструмент оценява дигиталната уязвимост на потребителите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Специален инструмент оценява дигиталната уязвимост на потребителите

Физически лица и хората, които работят от вкъщи, вече могат да сканират своите операционни системи и приложения за уязвимости и да получат препоръки за ефективно премахване на тези пропуски в сигурността. Това може да стане благодарение на актуализирането на Acronis True Image 2021 с инструмент за оценка на уязвимостта от професионален клас.

Включването на този инструмент гарантира, че индивидуалните и домашните потребители могат значително да намалят риска от малуер атаки.

“През последните пет години появата на “рансъмуер като услуга” означава, че престъпниците не трябва да бъдат особено опитни - те могат просто да платят за злонамерен набор от инструменти, който експлоатира уязвимостите без ъпдейти,” каза Сергей Белоусов, основател и главен изпълнителен директор на Acronis. “Потребителите се нуждаят от лесен и ефективен начин за идентифициране и затваряне на тези уязвимости, за да гарантират сигурността на техните системни и данни. Предоставянето на тази възможност в едно решение с антивирусен софтуер и архивиране осигурява цялостна киберзащита и огромна стойност.”

Вземайки предвид увеличения брой на хората, които работят дистанционно и онлайн купувачите през тази година, киберпрестъпниците се очаква да бъдат особено агресивни в атаките си по време на сезона на празничните пазарувания. Възможността да се запълнят всякакви пропуски в сигурността в тяхната система идва точно навреме за потребителите, които се възползват от сделките за Черен петък и Кибер понеделник.