fbpx Опростените бизнес решения са бъдещето на компаниите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Опростените бизнес решения са бъдещето на компаниите

Тазгодишното издание на SAP Forum България събра клиенти, партньори и мениджъри от всички индустрии. 

„Решихме да изградим едно събитие с различна концепция, предизвикващо представите ни за места, на които може да правим бизнес форум. Защото неорганичен растеж в икономиката ни и повишаването на нашата конкурентост ще дойдат едва когато опростим бизнес средата с технологични инструменти и приемем нови бизнес модели за генериране на стойност.“ – сподели Румяна Тренчева, изпълнителен директор на SAP България.

Румяна Тренчева представи бъдещата стратегия на SAP, която следва линията на компанията от последните години – опростяване на бизнес процесите. Тя сподели статистика, че стойността на комплексността за 200-те най-големи бизнеса в света е 404 трилиона лева, а 10% печалбата е погребана в пропуснати възможности. Интересен бе и фактът, че анализаторите предсказват, как 40% от най-големите 500 компании в света ще изчезнат, ако не опростят бизнес процесите с нови технологични решения. В този бизнес контекст рецептата за успех на SAP е: Опростете процесите, мотивирайте екипа си и преосмислете бизнес моделите.

Специален гост-лектор на събитието бе спортистът Кирил Николов – Дизела, който разказа своята история за успехите, за уроците в живота, за отношенията с конкуренцията и извора на мотивация.