fbpx „Белла Академия” отличи стипендиантите си за учебната 2015-2016 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

„Белла Академия” отличи стипендиантите си за учебната 2015-2016 г.

Стипендиантите на едноименната академия на хранителния холдинг „Белла България” за учебната 2015-2016 г. са трима студенти от единственото специализирано висше учебно заведение на Балканите за кадри за хранителната индустрия – Университета за хранителни технологии (УХТ, Пловдив). На специална церемония „Белла Академия“ отличи Деница Динева, Мария Петрова и Мария Спасова. Изпълнителният директор на „Белла България“ Елза Маркова и ректорът на УХТ проф. д.т.н. инж. Кольо Динков връчиха на победителите символични чекове на стойност 2 000 лв.

„Като водеща компания в хранителния бранш, подкрепяме младите специалисти и подпомагаме професионалното им развитие в страната ни. С „Белла Академия“ им даваме възможност да станат част от нашия екип от технолози и R&D специалисти, които са водещи професионалисти с дългогодишен международен опит“, каза на награждаването изпълнителният директор на „Белла България” Елза Маркова. Тя подчерта, че за екипа на компанията ще бъде удоволствие да работи заедно с всеки един от кандидат стипендиантите, защото са показали изключително високо ниво на академична подготовка.

„По време на първото издание на конкурса на „Белла Академия” имаше изключително висок интерес. Затова тази година решихме да дадем шанс на повече наши студенти да се включат и на практика покрихме всички специалности с потенциален интерес”, коментира ректорът на УХТ проф. Кольо Динков. По думите му, „Белла България” е дългогодишен партньор на университета и винаги предлага отлични възможности за професионална реализация на възпитаниците на УХТ.

Във второто издание на конкурса на „Белла Академия“ за ХВП специалисти се включиха над 30% от всички, имащи право на участие – най-успешните студенти на УХТ, което е много добър резултат, имайки предвид високите критерии за участие, споделиха от университета. За успешното си представяне всички участници в стипендиантската програма получиха сертификати.

Стипендиите на „Белла Академия“ за студентите в УХТ са най-новият съвместен проект на хранителния холдинг „Белла България“ и университета. Производствените предприятия на компанията редовно приемат студенти от УХТ за реализиране на студентски практики и обучения. По този начин „Белла България“ спомага за професионалната реализация на бъдещите ХВП специалисти в бранша.