fbpx Хигиена, качество и свежест на храните са основните приоритети за потребителите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Хигиена, качество и свежест на храните са основните приоритети за потребителите

Хигиена, качество и свежест са основните приоритети за потребителите в търговските вериги. Цената остава едва на четвърто място и е водеща за 62% от клиентите. Това показва проучване на BILLA България относно Промените при пазаруване в резултат от COVID-19.

79% от българските потребители определят като най-важни при закупуването на храна хигиената в търговския обект. За 74% от тях приоритет е гарантираното качество, а за 70% - свежестта на продуктите.

„През всичките тези години, не спираме да подкрепяме родните производители и да провеждаме кампании, отговарящи на потребителското търсене. Пример за това са BILLA Пекарна, която предоставя топълхляб, изпечен на всеки 30 минути, както и BILLA Градини, която свързваме със сезонни български плодове и зеленчуци с отличен вкус. Към момента, местните доставчици, които регулярно осигуряват стока на супермаркетите ни, са над 460 на брой. И занапред ще продължим да обогатяваме асортимента си, за да предоставяме още по-голямо разнообразие от продукти с традиционен български произход, от което клиентите ни да имат възможността да избират,“ споделя Норберт Мисбрандт, Изпълнителен директор на BILLA България.

Преговорите за нови партньорства са важна цел, за постигането на която веригата работи и по време на пандемията. Такива са и към настоящия момент. Местните продукти са основен приоритет за все повече хора, в резултат от кризата COVID-19, макар резултатите от проучването да посочват регионалния произход на продуктите, като водещ за едва 24% от потребителите. За 43% от тях сезонните продукти са най-честият избор, а за 47% - най-важно е голямото разнообразие.