fbpx "Каменица" стартира 14-тата си кампания срещу шофирането под влиянието на алкохол | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

"Каменица" стартира 14-тата си кампания срещу шофирането под влиянието на алкохол

Стартира 14-ото издание на най-голямата социално отговорна кампания, подкрепяща отговорното шофиране и безопасното поведение на пътя, „Алкохолът е лош шофьор“. Тази година кампанията се провежда под мотото „Мисли трезв0%, преди да седнеш зад волана“ и стъпва на добрите резултати, постигнати през годините. Партньори на кампанията, организирана от „Каменица“ АД, отново са Министерството на вътрешните работи (МВР) чрез Главна дирекция „Национална полиция“ и отдел „Пътна полиция“, Български Червен кръст (БЧК) и Съюза на българските автомобилисти (СБА). 

Тази година „Алкохолът е лош шофьор“ стартира със специално събитие, на което бяха представени и новите безалкохолни попълнения в портфолиото на компанията, специално разработени в посока следване на тенденциите. Гости на събитието бяха представители на отдел „Пътна полиция“ и Съюза на българските автомобилисти, журналисти и инфлуенсъри. Те бяха приветствани от домакините от страна на „Каменица“ АД и поздравени от певицата Мила Роберт.  

„Именно постигането на целите на кампанията е в основата и на дългогодишното партньорство с Министерството на вътрешните работи в лицето на Главна дирекция „Национална полиция“ и отдел „Пътна полиция“. Само с обединените усилия на социалните партньорства може да се търси положителен краен резултат, изразяващ се в съхранение на човешкия живот в процеса, насочен към осигуряване безопасността на движението по пътищата“, споделят от отдел „Пътна полиция“.

Освен обучителни материали в средствата за масова информация, активации за по-младите шофьори в дигиталните медии и тясно сътрудничество с влиятелни лица, които да онагледят случващото се и да представят на водачите алтернатива пред това да шофират пили, тази година от компанията предлагат и практична алтернатива - нови продукти с 0.0% алкохолно съдържание. Това са напълно безалкохолната бира Каменица 0.0% и безалкохолният бирен микс Fresh в два различни вкуса.

„Хората на 21 век все по-често посягат към продукти „без“ – кафе без захар, бургер без майонеза, бира без алкохол. Тенденцията за здравословен начин на живот и нуждата да останеш в контрол на ситуацията все по-често обуславят избора на съвременния консуматор. Смело мога да заявя, че Каменица 0.0% е най-добрата безалкохолна Каменица досега. За да отговорим на нуждите на потребителите за 0.0% опции без компромис във вкуса и да посрещнем засиленото търсене на страхотни вкусови преживявания без алкохол, създадохме Fresh“, сподели Юлиана Борисова, директор „Маркетинг“ в „Каменица“ АД.

Разработена с иновативната „cold contact” технология, новата Каменица 0.0% запазва автентичния бирен вкус и меката пяна на традиционната бира и е решение в случаите, когато употребата на алкохол не е приемлива -  при шофиране, спортуване или работа, и позволява да останем със свеж ум, съзнание и фокус. Два нови продукта в КЕН опаковка допълват напитките -  безалкохолния бирен микс Fresh с 67% плодов сок и 32% безалкохолна бира, без консерванти и изкуствени оцветители и само 23 килокалории на 100 мл.