fbpx Стартира на нова Магистърска програма „Изкуствен интелект за бизнес и финанси“ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Стартира на нова Магистърска програма „Изкуствен интелект за бизнес и финанси“

Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и технологичната компания Schwarz IT България обявиха създаването на новата Магистърска програма „Изкуствен интелект за бизнес и финанси“ и откриването на ново ко-уъркинг пространство за иновации и колаборации в сградата на факултета. Програмата е резултат от близо двугодишна усилена работа на преподавателски екип на Стопанския факултет и експерти от технологичната компания, като обещава балансирано съдържание, интегриране на последните научни тенденции в областта на изкуствения интелект, практически ориентирани казуси и интерактивна среда на обучение. Споделеното пространство, реализирано с помощта на компанията, е най-модерната зала в Стопанския факултет и предлага множество възможности за лекции, семинари и събития за партньорство между бизнеса, преподавателите и студентите.

За разлика от други съществуващи програми, посветени на темата „изкуствен интелект“, новата магистратура ще се фокусира не само върху технологичната страна на материята, но и върху изграждане на специфични интердисциплинарни компетенции, свързани с анализ на големи масиви от данни, развиване на умения за разработване и имплементиране на бизнес решения.

„Откриването на новата магистърска програма и ко-уъркинг пространство допълва ангажимента на Schwarz IT България да подкрепя образованието и да инвестира в развитието на кадри от бизнеса и ИТ бранша. Компанията ни има дългогодишни партньорства и собствени академии за обучения, които с годините са привлекли десетки млади колеги в компанията ни. Гордеем се с това, защото една от мисиите ни е да развиваме ИТ общността в България“, добавя Михаил Петров, главен изпълнителен директор на Schwarz IT България.

„Компанията ни ще подпомогне новата магистърска програма, като демонстрира на студентите гледната точка на бизнеса и сподели вече наученото от работата по действителни казуси. Ще пренесем опита, който имаме в разработване на AI-базирани решения и ще потопим младите хора в света на изкуствения интелект, извличането на скрита информация от големи масиви с данни и превеждането й в разбираем за потребителите формат“, добавят още от Schwarz IT България.