fbpx Данаилов и Мутафова през погледа на обектива в „15 години по-късно“ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Данаилов и Мутафова през погледа на обектива в „15 години по-късно“

Галерията за съвременно изкуство УниКредит Студио представя до края на юни изложба с фотографии на известни българския актьори и актриси, заснети в края на 1999 г. Изложбата беше открита от известния фотограф Юрий Трейман.

Изложбата „15 години по-късно“ ще срещне посетителите на галерията УниКредит Студио с незабравими имена от българското кино, хванати в магията на обектива в края на миналия век. Снимките са оформени във вид на карти за игра, а българските актьори и актриси се въплъщават в дами, попове, валета и жокери.

Сред популярните артисти, които ще видят посетителите в галерията, са Стефан Данаилов, Стоянка Мутафова, Астор, Мариус Куркински, Георги Калоянчев, Никола Анастасов, Чочо Попйорданов, Рашко Младенов, Христо Мутафчиев, Виктор Калев, Константин Коцев, Наум Шопов, Мартина Вачкова и Катерина Евро.

Първоначално фотографиите не са заснети с идеята да бъдат показани като изложба, а авторите се решават на това по-късно.

Автор на изложбата „15 години по-късно“ е българският художник-фотограф Иво Хаджимишев. Той се занимава професионално с фотография от 1969 г. и е автор на повече от 20 фотоизложби и фотоесета, представени в държави по цял свят. Първата му изложба е представена през 1974 г. в залите на Кралската фотографска асоциация, Великобритания. В момента Хаджимишев е в Париж по покана на Лувъра.

Изложбата е оформена от българския художник Теодор Лихо, чиято област е изящната и приложната графика, графичния и пространствения дизайн, алтернативните форми, мултимедията и инсталацията.

Любители на фотографското изкуство могат да разгледат изложбата между 8 и 30 юни 2015 г.