fbpx Десет полезни съвета за облеклото | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Десет полезни съвета за облеклото

Десет полезни съвета за облеклото

1. Обличайте се елегантно, с малко консерватизъм, дори и работата ви да е по-артистична или творческа.

2.  Въпреки, че вече е лято, моряшките фланелки, джапанките, чехлите и бижутата от стъклени мъниста и раковини ги оставете за ваканцията на морето.

3.  В бизнеса е прието да бъдеш повече облечен, отколкото разсъблечен.

4.  За грим, парфюм и бижута определението за количество е "малко".

5.  Като една много важна част от облеклото, обувките трябва да са добре подбрани и добре поддържани. Те могат да развалят впечатлението и от най-изисканата рокля или костюм. Най-използваният цвят обувки за мъжете е черният. При елегантните дами правилото е винаги обувките да са със затворени пръсти, дори и през лятото и никога на бос крак! Височината на тока трябва да бъде подходяща и зависи от работата - дали сте дълго време прави, дали ходите дълго пеш. Неподходящо е да отидете на градинско парти или на тур из града на високи токчета.

6. Когато купувате палто или шлифер, изберете класически модел.

7. Една елегантна жена не повдига палтото си, когато сяда.

8. За дамите в бизнеса не е подходящо да обуват чорапи с ярки мотиви, цветни или мрежести, ако искат да ги приемат сериозно.

9. За мъжете - винаги сваляйте шапка в затворено помещение. Изключенията: на спортни прояви и по религиозни причини.
10. Неофициалното облекло не означава неофициални маниери.

Облеклото е много важна част и за тези, които кандидатстват за работа

При интервюто ще оценяват не само вашата интелигентност и компетентност. Ще ви оценяват и на базата на това, което виждат, чуват и дори усещат в рамките на няколко секунди! Увереността, че вашето резюме, автобиография и референции са перфектни, че можете да отговорите на всички въпроси, които вероятно ще ви зададат и тези, които вие ще зададете и сигурно смятате, че сте готови. Грешите, има още доста неща. Едно от тях е облеклото. Дрехите могат да ви спечелят или загубят позицията, за която кандидатствате. Имате само една възможност да създадете "първо впечатление" и не я пропускайте!
 

Facebook коментари