fbpx ЕДЕН ще помогне за развитието на непознати туристически дестинации | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

ЕДЕН ще помогне за развитието на непознати туристически дестинации

ЕДЕН ще помогне за развитието на непознати туристически дестинации

Фотоизложба по европейската инициатива ЕДЕН бе открита в градинката пред Софийската градска художествена галерия. Проектът е част от усилията да се повиши заетостта и да се ускори икономическото развитие на райони с висока безработица и масово обезлюдяване - например Странджа, община Тополовград и др. В експозицията са включени снимки на малко известни места. Тези уникални кадри ще обогатят представата за България като прекрасно място за целогодишен туризъм, която освен традиционните предлага и специализирани форми за отдих и ваканция, каза при откриването министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Експозицията, която ще продължи две седмици, включва 20 снимки, избрани от журито на националния онлайн фотоконкурс „Отлични туристически дестинации EDEN - България” 2012. Авторите на най-добрите три от тях бяха наградени с подводни фотоапарати – класиралият се на първо място Георги Хаджиянчев за снимката «Корабите - с. Синеморец» и заелите двете втори места Петър Паунчев за «Вековен мир – р. Младежка, природен парк Странджа» и Тихомир Младенов за «Леден свят - Седемте рилски езера, национален парк Рила». Конкурсът се проведе от май до юли 2012 г. Участваха 30 автори, предложили оригинален поглед към забележителности от EDEN дестинациите на България - природни, културни, исторически, обичаи, бит, атракции.

EDEN е съкращение от European Destinations of ExcelleNce. Инициативата популяризира устойчивото развитие на туризма в ЕС и се базира на ежегодни национални конкурси по обща тема.

Facebook коментари