fbpx Електричество и в Hyundai | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Електричество и в Hyundai

Hyundai представи първия за компанията и за страната електрически автомобил, който се движи с нормална скорост, наречен BlueOn, поставяйки началото на нова ера в технологиите с екологична насоченост.
Компанията е инвестирала около 40 милиарда вона за период от една година в създаването на модела BlueOn, базиран на малкия хечбек на фирмата i10. Електрическата версия на i10 бе показана за първи път на автосалона във Франкфурт миналата година. Hyundai планира да осигури 30 автомобила BlueOn на различни правителствени организации в Корея, които да бъдат използвани основно за развиването и изпитанията на инфраструктура за зареждане с електроенергия през следващите две години – до август 2012. Освен това колите ще бъдат използвани и за промоционални събития, включително по време на предстоящата среща на Г-20.
BlueOn е снабден с новаторски литий-йон-полимерен акумулатор с капацитет 16,4 кВт/ч, който предлага множество преимущества пред останалите видове акумулатори. BlueOn осигурява максимална мощност от 81 к.с. и максимален въртящ момент от 210 Нм. BlueOn развива максимална скорост от 130 км/ч