fbpx Оpel отчита най-сериозен ръст в продажбите от 2011 г. насам | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Оpel отчита най-сериозен ръст в продажбите от 2011 г. насам

етикети

Opel отчита най-добрите си резултати в продажбите през последните четири години независимо от стратегическото оттегляне на компанията от пазара в Русия. Според предварителните данни, през 2015 година фирмата е доставила на своите клиенти над 1.1 млн. нови автомобила. Tова е ръст от над 35 000 екземпляра или с 3.3 % в сравнение с резултатите през 2014 г., като ръстът е малко по-силен от този на европейския автомобилен пазар като цяло. Това означава, че пазарният дял на марката Opel в цялостния автомобилен пазар в Европа отбелязва ръст за трета поредна година, достигайки до около 5.8 % – най-добрите резултати на марката по отношение на обема на продажбите и пазарния дял от 2011 година насам.

Продажбите на Opel в България също отчитат впечатляващ ръст от близо 30%.

“2015 бе най-добрата година за марката Opel от 2011 насам благодарение на нашата продуктова офанзива. Ние увеличихме обема на нашите продажби и нашия пазарен дял и сме оптимисти, че ще успеем да продължим тези успехи и през 2016 година,” сподели Петер Кристиан Кюсперт, вицепрезидент продажби и следпродажбено обслужване на Opel Group. “Основанията за оптимизъм се дължат отчасти на новия Opel Astra. Новият модел вече се радва на повече от 80 000 поръчки, въпреки че пристигна в представителствата на марката в повечето европейски държави чак през месец ноември. Очакваме много силно представяне и от варианта Sports Tourer, чието серийно производство ще започне през пролетта на 2016 година.”

През миналата година автомобилният производител с централа в Рюселсхайм постигна увеличение на обема на продажбите на пазарите в общо 20 държави, сред които Германия, Великобритания (под марката Vauxhall), Франция, Италия и Испания. В България увеличението на обема на продажбите на Opel е с близо 30 процента. Ръст по отношение на пазарния дял е регистриран на над 10 европейски пазара.

Моделът Mokka отбеляза най-силния ръст на годишна основа в гамата от леки автомобили на фирмата с увеличение в размер на 16 %. Новите регистрации при Corsa също нараснаха с 6 %

Важно е да се отбележи също, че през 2015 г. марките Opel и Vauxhall успяха да реализират също над 100 000 лекотоварни автомобила, с което отбелязаха ръст от 24 процента в сравнение с 2014 година, надхвърлиха значително средния за пазара ръст от 9 процента и достигнаха най-високите резултати по отношение на обема на продажбите и пазарния дял на марката в този сегмент от пазара от 2008 година насам. И трите линии в лекотоварната гама регистрираха увеличение на обема на продажбите, като при Vivaro то бе 38%, при Movano 27 % и 12 %а при Combo.