fbpx Седанът Volkswagen ID. AERO е най-новият член на електрическото семейство | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Седанът Volkswagen ID. AERO е най-новият член на електрическото семейство

Бъдещият модел ще бъде позициониран в премиум сегмента на седаните от среден клас. Неговият прогресивен, стилен и аеродинамичен дизайн позволява автомобилът да впечатли с щедро пространство в интериора. Производствената версия за Китай се очаква да влезе в продажба през втората половина на 2023 г. Volkswagen също планира да започне производството на европейска серия версия в Емден през 2023 г.

Стилистично ID. AERO трансферира за първи път дизайна на ID. семейство към седаните от премиум сегмента от среден клас. Аеродинамично проектираната предна част и покривът гарантират, че въздухът преминава оптимално над автомобила. Спортните 22-инчови двуцветни джанти са проектирани в стила на турбина и са интегрирани в корпусите на колелата. Класическите дръжки на вратите са заменени от осветени сензорни повърхности, които още повече намаляват съпротивлението. В горната част на силуета дръзката торнадо-линия и спускащата се надолу линия на покрива оформят дизайна. Мощните рамене на ID. AERO се намират над торнадо-линията. Страничните линии пък правят електрическия седан да изглежда по-плосък и му придават динамичен вид.

Предницата се характеризира с типичните за ID семейството пчелни пити. Отпред моделът е хоризонтално разделен на две в бронята и това е определящ стилов елемент за дизайна на ID. AERO. Друга отличителна черта, която прави ID. AERO да се откроява е светлинната лента, която се простира хоризонтално през предната част отляво и отдясно на осветената емблема на Volkswagen и над иновативните IQ.LIGHT LED матрични фарове, увивайки се страничните панели. Тази светлинна лента е визуално продължена до задния край с няколко прекъсвания. Доминиращата задница се отличава с поразителната потъмнена светлинна лента и светодиодни задни светлини със структура на пчелна пита, които създават изключителен външен вид.

ID. AERO показва гъвкавостта на MEB. ID. AERO демонстрира гъвкавостта на чисто електрическата MEB архитектура на Volkswagen, която може да бъде адаптирана за превозни средства с различни форми и размери. MEB може да се използва в различни сегменти – от компактен кросоувър или SUV и микробус до просторен седан. С ID. AERO, MEB разрешава ID. семейство да навлезе в сегмента на седаните от среден клас. Освен това MEB използва напълно възможностите на електрическата мобилност, позволявайки големи разстояния, максимална дигитална свързаност и възможност за актуализации по въздуха.

Производство на европейската версия в Емден. Очаква се производствената версия на ID. AERO за Европа ще слезе от поточната линия в завода в Емден през 2023 г. С масовото производство на електрически автомобили, Емден ще бъде един от първите подобни заводи на Volkswagen в Долна Саксония и ще даде решаващ принос за електрифицирането на моделната гама и намаляване на емисиите на CO2 на целия нов автомобилен парк.