fbpx Ericsson предоставя възможност за млади разработчици | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ericsson предоставя възможност за млади разработчици

За трета година по инициатива на Ericsson се провежда Международното състезание Ericsson Application Awards. Надпреварата цели да награди креативността и новаторския подход. Темата на тазгодишното състезание, насочено към студенти и малки телекомуникационни фирми, е Свързаното Общество.
Състезанието е глобално и се провежда със съдействието на Sony Ericsson. То е отворено за студенти и малки или средни фирми (под 100 служители). Задачата е да се разработи приложение, базирано на Android платформа, обвързано с темата на конкурса и използващо поне един Ericsson програмен интерфейс - Ericsson Labs API.
На 7 ноември 2011 г. стартира Етап 2 (Stage 2) на състезанието. Въпреки че Етап 1 вече приключи, регистрирането на участници едва сега започва и ще продължи до 1 февруари 2012 г. включително. Всички желаещи могат да се включат!
Победителите от Етап 1 (Stage 1) вече са известни. Това е отборът Partech Solutions от Кения, който промотира своята Mare Mare услуга. Отборът ще получи телефони Sony Ericsson Xperia Arc, както и една стипендия Connect To Learn на името на Partech Solutions, която ще бъде предоставена на момиче от Субсахарна Африка за нейното средно образование.
България участва в миналогодишното издание на конкурса с два отбора - Mobile Spirit и 3М. Със своите общо десет регистрирани участника, страната ни се нареди на 7-мо място по брой участници от държава. Първото място съвсем очаквано бе заето от Китай, следван от Индия и Швеция. Общият брой държави, които взеха участие в Ericsson Application Awards 2011, беше 37, а регистрираните отбори бяха 158.
Всички детайли във връзка с регистрация за участие в конкурса ще откриете на: www.ericssonapplicationawards.com