fbpx Есенни дестинации | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Есенни дестинации

Свежият въздух и прекрасните багри на есента вдъхновяват за нови пътешествия след поутихналите летни емоции. Редица европейски градове ни приветстват с прекрасно време, липса на тълпи и много добри цени. Кои са най-подходящите дестинации, които да посетим с ниски разходи, съветва агенция eSky точно на прага на новия сезон.

Берлин

С лекото понижение на температурите, атмосферата в Берлин започва да се сгорещява. Палитра от събития, фестивали, спектакли, изложби и концерти са в разгара си. Превръщайки се в истинско светлинно чудо през тъмната част на денонощието, нощите в Берлин достойно съперничат по красота на невероятните есенни картини, които ще видите денем. Тази сезон самолетните билети до Берлин започват от едва 20 евро двупосочно.

Будапеща

Прелестна по всяко време на годината, през есента Будапеща е просто възхитителна. Можеш да прекараш часове в снимане на градския парк, който дефилира във всевъзможни нюанси на червено, жълто и оранжево. Белите кули на Рибарския бастион блестят гордо под лъчите на следобедното слънце, а величествената сграда на парламента се оглежда суетно във водите на Дунава. Ценителите на тези красоти се радват на възобновените тази година директни полети от София, които през есента започват от около 90 евро.

Барселона

Казват, че есента е най-добрият сезон за посещение на Барселона. Можеш смело да се втурнеш към изследване на очарованията й, в комфорта на далеч по-благоприятни температури (между 18 и 24 градуса, дори през ноември) и цени на полетите от около 70 евро. Този сезон градът ще пулсира в ритъма на джаз и хип-хоп, ще разцъфне за нови кулинарни наслади и вихрени футболни страсти на Камп Ноу.

Рим

Есента е чудесна възможност да се насладиш и на „Вечния град“. Можеш на воля да се скиташ из историческия център, без да се блъскаш в тълпи от хора или да чакаш на дълги опашки. И макар че се счита за слаб туристически сезон, градът има много какво да предложи на своите посетители. Освен фестивалите на местната кухня и вино, есента поставя начало на всички нови театрални постановки, спектакли, изложби, както и старта на оперния сезон.