fbpx Кой да поканим с нас на круиз? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Кой да поканим с нас на круиз?

Независимо от това колко добра/изгодна резервация за круиз ваканция сте направили, винаги остава един въпрос от първостепенна важност, който може да развали и най-доброто пътешествие по вода: кого да поканим и с кого да отидем на круиз? Голяма част от работещите имат по над 1000 контакта в телефоните си, за съжаление много малка част от тях близки приятели. Често се оказва, че поради различни причини точно тези приятели не могат да дойдат с нас. Същевременно не искаме да сме „сами“.

Ето един съвет от опит как да се формира приятна компания от хора, с които все още не се познавате много добре: насочете се към познати, чиято работа изисква постоянно взимане на някакъв род решения. Хора, които управляват други хора, процеси, ресурси...Обикновено тези личности отдавна са преодолели факторът „его“ и НЕ държат на всяка цена да наложат мнението си по време на пътуването. Те съзнателно искат да си починат и ако може някой друг да взема решения по време на ваканцията вместо тях, то това би било прекрасно. Когато се обградите от подобни хора, практиката показва, че сформираната компания се стикова перфектно поради липсата на желания за налагане и манипулиране на групата от отделните й членове.

Обратно, ако пътувате с хора, които са управлявани, които към момента не са имали съществен шанс за изява, те почти винаги гледат да се изявят, като непрестанно се опитват да налагат техният избор. Това обикновено до третия ден дотяга на всички останали и групата се разпада. В по-лоши случаи дори цялата ваканция се проваля от незрели междуличностни отношения.

В никакъв случай не си търсете за компания хора с големи финансови възможности! С тях няма да се чувствате комфортно.