fbpx Фондация „Св. Иван Рилски” - Плевен подготвя благотворителен бал | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Фондация „Св. Иван Рилски” - Плевен подготвя благотворителен бал

На 26-ти април (вторник) в столичния хотел „Маринела“ от 19.00 часа ще се проведе Пролетния благотворителен бал на Фондация „Св. Иван Рилски” - Плевен. Събраните средства от инициативата ще се изразходват за закупуване и даряване на силиконови импланти на жени с карцином на гърдата, финансиране на магнитнорезонансна диагностика на млечна жлеза, мобилна стоматологична помощ в малките населени места.

Фондацията полага началото на благотворителната си дейност през 2012 г. Основната цел е утвърждаване на модерно здравеопазване за подобряването качеството на живот на хората. До момента Фондацията е финансирала даряването на 880 зъбни протези и шест реконструктивни операции на жени с карцином на гърдата. Специална група за взаимопомощ на жени с онкологични проблеми.

Две поредни години Фондацията връчва годишни награди в областта на здравеопазването и благотворителността. Церемонията по награждаването през 2015 г беше под патронажа на Вицепрезидента на Република България госпожа Маргарита Попова.

На предстоящия благотворителен бал, гостите ще могат да участват в търг, в който да наддават за произведения на изкуството на наши автори: Вежди Рашидов, Красимир Савов, Вяра Савова и др., дизайнерски облекла на Веселка Крачунова и Венета Василева, квалитетно вино и др. Водещи на бала ще бъдат за втора година чаровната Гери Дончева и Драгомир Драганов. Присъстващите ще имат възможността да се насладят и на таланта на Силвия Кацарова, която заедно с Гери Николаева ще представи нова песен. Теди Кацарова също ще представи най-новия си музикален проект. Гостите ще бъдат изненадани и с много подаръци от благотворителната томбола. Асистентките в благотворителния търг и томболата ще бъдат облечени в облекла на модна къща Романтика Фешън с топдизайнера София Борисова.