fbpx Фондът LAUNCHub избра първите 9 екипа които ще получат финансиране | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Фондът LAUNCHub избра първите 9 екипа които ще получат финансиране

Фондът LAUNCHub избра първите 9 екипа които ще получат финансиране

Фондът LAUNCHub (Launch hub) избра първите 9 екипа, в които ще инвестира 30 000 евро срещу дялово участие от 8-10% и които ще участват в програмата на фонда през есента.
Екипите, които направиха най-силно впечатление на Инвестиционния Комитет и ще бъдат финансирани са (по азбучен ред):

AZ 4CAST (софтуер като услуга, “Business Intelligence” за прогнозиране на продажбите и влиянието им върху текущите маркетингови активности), Cinematic (социална мрежа за кинофенове и мобилно приложение за закупуване на билети), Coherent Labs (иновативно софтуерно решение, улесняващо програмирането на игри), Deed (уеб платформа за поставяне на предизвикателства към себе си и останалите), Habbits (мобилно приложение за деца до 8 години, съчетаващо забавление и изграждане на полезни навици), ID2Doc (продукт, автоматизиращ прочита на лични документи, ускоряващ работата с клиенти и ограничаващ възможността от скъпоструващи грешки), KBLE [‘keibl] (технология за търсене, разглеждане и споделяне на снимки, отличаваща се с релевантни резултати), Уча.се (Ucha.se) – социален уебсайт за специализирани образователни видео клипове за по-забавен начин на учене, Useful At Night (социална медия за парти персони, която помага да разбереш “къде е купонът довечера”).

Деветте екипа, два от които от Хърватска, ще бъдат поканени в София за период от 1-2 месеца, за да работят интензивно върху развитието на бизнес идеята и продукта си и да се възползват пълноценно от менторството, коучинга и нетуъркинга, които LAUNCHub ще им предоставят.

Младите предприемачи ще участват във формираните според нуждите им мастер класове и отворени срещи със специалистите, от чиито съвети се нуждаят, за да се подготвят за т.н. Ден на инвеститорите, в който ще представят напредъка си за да получат допълнително финансиране от LAUNCHub и външни инвеститори.

Продължителността на Акселераторската програма е гъвкаво, което означава, че екипите могат да я “завършат” между 3 и 12 месеца. Това означава, че дадена компания е изпълнила основните си ключови цели, като в зависимост от спецификата на бизнеса това би могло да бъде лансиране на успешен продукт, да презентират по време на Деня на инвеститорите и в най-добрия случай – да получат последващо (SEED) финансиране от LAUNCHub/друг инвеститор.