fbpx „Иновативна седмица на предприемачеството“ идва в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

„Иновативна седмица на предприемачеството“ идва в София

„Иновативна седмица на предприемачеството“ идва в София

 

Популярната инициатива на Европейската комисия е в рамките на Работната програма "Хоризонт 2020" и има за цел да подобри достъпа до финансиране за научни изследвания и иновации

„Иновативна седмица на предприемачеството – Финансови инструменти за насърчаване на научните изследвания и иновациите“ идва в София Тех Парк на 14 юни 2018 г. Събитието е популярна инициатива на Европейската комисия в рамките на Работната програма "Хоризонт 2020" за периода 2018-2020 г. и се провежда със съдействието на Европейската инвестиционна банка и Европейския инвестиционен фонд. Конференцията има за цел подобряване на достъпа до финансиране за научни изследвания и иновации.

Като част от Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, конференцията у нас се организира от Министерството на образованието и науката и ще представи европейските политики за насърчаване и подкрепа на най-ярките новаторски идеи по пътя до превръщането им в печеливш бизнес на световно ниво с помощта на съществуващите финансови инструменти.

За период от седем години (2014-2020) и с бюджет от 77 млрд. евро, "Хоризонт 2020" е най-голямата програма за финансиране на научни изследвания и иновации в ЕС. Изпълнява се чрез работни програми, една от които е тази за периода 2018-2020 г. Преди месец Европейската комисия и Европейският инвестиционен фонд стартираха и Програма за паневропейски фондове за рисков капитал VentureEU в размер от 2,1 милиарда евро за стимулиране на инвестициите в иновативни проекти на стартиращи компании в цяла Европа. Тези стъпки демонстрират визията на ЕС, че подкрепата за иновациите е гаранция за конкурентоспособността и устойчивия растеж на Стария континент.

Конференцията у нас ще събере частни инвестиционни компании, центрове за корпоративни иновации, национални и регионални промоционални банки, както и други заинтересовани групи като изследователски организации и университети. Освен това ще бъдат представени проекти на технологични стартиращи и развиващи се иновационни компании.

Facebook коментари