fbpx Специални очила на Citroën се справят с морската болест по време на пътуване | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Специални очила на Citroën се справят с морската болест по време на пътуване

етикети

Летните ваканции и дългите пътешествия са пред нас. С широката употреба на смартфони и таблети, все повече деца и възрастни прекарват времето, в което пътуват в четене. Много хора обаче страдат от морска болест. Над 30 милиона души в Европа се оплакват от хронично прилошаване по време на пътуване.

Citroën излиза със специално решение на този проблем - SEETROËN, първите очила, които се справят с морската болест. Очилата съдържат цветна течност, благодарение на която се пресъздава линията на хоризонта и се разрешава конфликтът между сетивата.

Очилата SEETROËN използват технологията Boarding RingTM , разработена от едноименния стартъп, чиято база се намира във Вар, южна Франция. Парамедицинската разработка е патентована и тествана, и дава резултат в 95% от случаите.

Четири ринга, два разположени пред очите и два встрани, са пълни с движеща се течност, благодарение на която се пресъздава линията на хоризонта и се решава конфликтът между сетивата, който е причина за проблема.

За дизайна на очилата, марката се доверява на 5.5, дизайн студио, базирано в Париж, което много успешно успява да предаде свежият, прост и ергономичен стил, характерен за Ситроен. Резултатът е чифт очила, които изглеждат високотехнологични и са изработени от мек и приятен на допир материал.

 

Как точно работят очилата?
- Сложете очилата веднага след като почувствате първите симптоми.
- След около 10 – 12 минути очилата позволяват на съзнанието да ресинхронизира с  движението, възприето от вътрешното ухо, докато очите са насочени към неподвижен обект като смартфон или книга.
- Свалете очилата и се насладете на остатъка от своето пътуване.

Подходящи са за употреба от възрастни и деца над 10 години (когато вътрешното ухо е напълно развито). Очилата могат да се споделят и могат да се носят върху диоптрични очила. Цената им започва от €99 в онлайн магазина на Ситроен (lifestyle.citroen.com).