fbpx Ново четиво за студените зимни вечери | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ново четиво за студените зимни вечери

етикети

ИК УНИСКОРП представя романа ИЗПЛЪЗВАНЕ ОТ ВРЕМЕТО от Кейт Мортън – 580 страници, цена 20 лв.

В имението „Ривъртън” – собственост на английския лорд Ашбърн, като прислужница постъпва 14-годишната Грейс. Драматични са отношенията в дома, посещаван от тримата племенници на лорда: Хана, Емелин и Дейвид. Една Коледа Дейвид води в къщата своя съученик и приятел Робърт Хънтър.
Лятото на 1924 година: невероятно градинско парти в "Ривъртън" е в разгара си, когато мистериозно се самоубива младият поет Робърт Хънтър. Единствени свидетели на смъртта му са сестрите Хана и Емелин, които не проговарят до края на дните си. След случилото се Грейс напуска имението, но ревниво пази фамилните тайни.
Зимата на 1999 година: неочаквано, близо 98-годишната Грейс е потърсена от млада режисьорка. Тя снима филм за поета Робърт Хънтър и връзките му със семейство Ашбърн и търси допълнителна информация от единствения останал жив свидетел на събитията. Спомените връхлитат Грейс, отдавна критите тайни, несподелените страсти и недоизказаните вражди постепенно излизат наяве.
Ще успее ли Грейс да се изплъзне от времето?…
Образите в този роман са измислени, но това не важи за обстановката, в която живеят. Социалната и историческата обстановка на действието – краят на деветнайсети и началото на двайсети век, епохата, в която светът, който познаваме днес, започва да придобива физиономия – винаги ме е привличала, споделя авторката.