Загорка отчита ръст в обема на продажбите

Въпреки трудната година за пивоварната индустрия у нас (спад -10% до юни 2014г.), която се връща на нивата от първите две години след кризата, Загорка отчита добри резултати и продължава да бъде лидер в индустрията седем поредни години. „Само за последните три години сме платили 97 млн. лв. акциз, 9 млн. лв. данък печалба и 6 млн. лв. социални и здравни осигуровки. За нас това е реален принос в икономиката на страната“ - това заяви изпълнителния директор на Загорка, Николай Младенов на среща с медии. След 14 години работа в компанията, днес той е най-младият директор на пивоварна в групата Хайнекен, и един от двамата шефове в голямото международно семейство с местна националност.

В потрфолиото на компанията у нас има 6 марки. Любопитен факт е, че всяка десета консумирана бира у нас е Загорка, а всяка пета Ариана. Почти 20% ръст за миналата година отчита и премиум бранда Хайнекен. 75% от пазара сайдърите също се държи от компанията. Добър прием за изминалите осем месеца от лансирането е получила и безалкохолната бира Maxx.

Гордост за Загорка са модерните технологии и иновации внедрени в производството. От икономията на вода може да се захрани потреблението на 150 домакинства за година, вредните емисии са намалени в пъти, а от намалението на топлинна енергия могат да се захранят годишно 100 дома по 100 кв м.

Зеленият фонд е другата гордост на Загорка – за три години компанията е дарила 250 хил. лв. за разработването на различни проекти, свързани с опазване на околната среда в региона на Стара Загора.

Компанията, която днес осигурява работни места на 512 души със средна заплата 1218 лв. в пивоварната и 1427 лв. в компанията, се стяга да отпразнува в началото на октомври 20 годишния юбилей от приобщаването съм семейството на Хайнекен.