fbpx Форумът на бизнес лидерите събра над 25 лих. лв за една вечер | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Форумът на бизнес лидерите събра над 25 лих. лв за една вечер

Форумът на бизнес лидерите събра над 25 лих. лв за една вечер

Малко над 25 000 лв. бяха набрани по време на шестото издание на Големия благотворителен бал на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). В присъствието на над 80 гости – членове и приятели на БФБЛ, на търг бяха разиграни тениската на един от най-обичаните български футболисти, футболна топка с автографи от националите, рисунка на Светлин Русев, литография на Георги Трифонов, графика на Веселин Стайков, часовник от личната колекция на Максим Бехар, народна носия, керамична ваза от Виетнам и още десетки атрактивни предмети с колекционерска стойност.

Тази година половината от приходите от Бала отиват в подкрепа на безплатни прегледи за рак на гърдата с модерна апаратура в отдалечени райони със затруднен достъп до съвременна диагностика и лечение. Втората кауза е съвместен проект на БФБЛ с фондация „За нашите деца”, който цели да намали значително броя на изоставяните в институции новородени бебета, като подпомага финансово, материално и социално техните родители.

Ираван Хира, председател на БФБЛ, мотивира присъстващите членове и съмишленици на Форума с думите: „Подкрепата за благородни каузи е в ДНК-то на нашата организация, а тази година избрахме да подадем ръка на инициативи, свързани със семейството и с бъдещето. Вярвам, че нашата ангажираност тази вечер може да промени съдбите на много хора, а с това и да положи основите за по-светъл хоризонт за нашата страна.”

Безспорният хит на търга беше тениската с №19, която журналистката Люба Пашова получава от Стилиян Петров само три дни преди изключително емоционалния бенефис в негова чест през септември 2013 г. на стадиона на Селтик в Глазгоу. Безценната фланелка бе и един от най-скъпо продадените предмети наред с осемдневно средиземноморско пътешествие на борда луксозен круизен кораб, дарено от Юзит Калърс, дизайнерски часовник от колекцията на Максим Бехар, отмервал времето на срещите му с папа Йоан Павел II и принц Чарлс, и рисунка на Светлин Русев, предоставена от галерия „Лоранъ”. Най-оспорвано бе наддаването за футболната топка с подписите на националния отбор, дарена от Делойт България, както и за ваучера за посещение в рудник Челопеч, осигурен от Дънди Прешъс Металс.

Каузите на БФБЛ тази година бяха подкрепени от Глориент Инвестмънт България, които направиха парично дарение. Благородните инициативи бяха подпомогнати и от много компании и личности, които предоставиха безвъзмездно продукти и услуги за благотворителния търг.