fbpx Галерия MAZDA представя японски творци | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Галерия MAZDA представя японски творци

Още едно неподозирано с възможностите си място отвори врати за произведенията на Японските автори, участващи в София Хартиен Арт Фест. Това е шоурумът на Mazda в квартал „Лозенец”, непосредствено до City Center Sofia, отвори врати за изложбата „ЯПОНСКИ ХАРТИЕНИ ИНВЕНЦИИ”. Галерия MAZDA е създадена по идея на управителя на „Стар Моторс” Петър Караиванов и за втори пореден път представят високите достижения в съвременно изкуство на Япония. Събитието е и част от кандидатурата на София за културна столица на Европа.

Тази културна проява вече се превръща в традиция за Галерия Mazda, тъй като и миналата година шоурумът на престижната автомобилна марка отвори врати за изложба на японски автори, в рамките на София Хартиен Арт Фест. Подкрепяйки подобни арт проекти, Mazda, като представител на прецизна японска изработка, за пореден път показва своето специално отношение към културата и изкуството на Япония. „Имаме идея шоурумът на Mazda в квартал „Лозенец” да стане традиционно галерийно пространство в рамките на фестивала за много бъдещи проекти и изложби, свързани с Япония”, коментира Петър Караиванов, управител на Mazda по време на откриването.

Настоящата експозиция в Галерия MAZDA, включва колекция на японските автори Атсуми Мурата, Какуко Ишии, Йошио Хасегава, Мами Фуджима и Наойо Ямамото. В изложбата присъства и символична инсталация от оригами, символ на щастието, изпълнена от младата талантлива хуждожничка Божана Николаева. Подбраните творби в колекцията в Галерия MAZDA са пъстра палитра от различни класически техники, които демонстрират древната традиция на Япония, свързана с уникалните висококачествените хартии “KOZO”. Авторите, взели участие в изложбата „ЯПОНСКИ ХАРТИЕНИ ИНВЕНЦИИ”, ще бъдат представени отново през месец октомври по време на Културните дни на Япония в България. Японските артисти са посланици на своята страна по целия свят и техните творчески постижения са отбелязани с награди на много световни форуми.
Изложбата може да бъде разгледана до 2 юни, в Галерия Mazda, София, бул. Арсеналски 2.