fbpx Германски производител на авточасти проявява интерес за инвестиции в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Германски производител на авточасти проявява интерес за инвестиции в България

Германски производител на авточасти проявява интерес за инвестиции в България

Възможности за инвестиции в България бяха обсъдени на среща между министъра на икономиката Лукарски и представители на немската компания Böсо Böddecker & Co. GmbH & Co. KG вчера в гр.Бон, Германия. Компанията работи за едни от най-големите имена в автомобилния бранш.

По време на срещата представителите на Управителният съвет на компанията заявиха, че проучват инвестиционния климат в България, тъй като искат да разширят дейността си в рамките на Източна Европа и страната ни е една от привлекателните бизнес дестинации за тях. Министър Лукарски заяви, че производството на компоненти за автомобилната индустрия е един от най-бързо развиващите се сектори в България и е сред основните двигатели за икономическия растеж на страната ни.

Представителите на компанията Böсо Böddecker поставиха въпроса за възможностите за дуално обучение и набирането на квалифицирана работна ръка в страната ни. Те получиха уверението на министъра, че по този въпрос се води активен диалог с Министерство на образованието и изрази надежда, че с новия образователен министър ще стигнат скоро до решение на въпроса. „Дуалното обучение е моя политическа цел“, сподели Божидар Лукарски.

На срещата присъстваха още Иван Тотев, кмет на град Пловдив и Стефан Стайков, изпълнителен директор на Национална Компания Индустриални Зони (НКИЗ), които презентираха възможностите за инвестиции в конкретните икономически зони.