fbpx Google оживява с изложбата LivingWEB | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Google оживява с изложбата LivingWEB

От 13 до 15 септември галерията за модерно изкуство УниКредит Студио ще бъдат представени едни от най-атрактивните експонати от изложбата LivingWEB™ - интерактивна инсталация, наподобяваща жив Google и човешки мозък.
Световната премиера на реално-дигиталния арт фестивал LivingWEB™ ще се състои на 4 и 5 септември във Vivacom Art Hall. Събитието ще се предава и на живо на екран пред Американския университет в Благоевград. Поради големия интерес и наситената програма, авторът на фестивала – Васил Тучков реши LivingWEB™ да протече в рамките на 12 дни.

Според организаторите на фестивала LivingWEB™ е точката, в която Изкуствата и Технологиите се пресичат. Проектът събира артисти, специалисти и иноватори от различни сфери под една тема. По време на LivingWEB™, чрез творческия изказ и социалната дискусия, всички ще предприемат контра-културна крачка встрани, от дигиталното към физичното. „Реалността ни ще прелее във виртуалното, където човешките механизми съществуват в интервали на “ON-&-OFFLINE“. Една обективна камера на човека в интернет пространството, заедно и поотделно, отвъд рамките на плътта. Living WEB™ ще покаже, че мрежата съществува в различни форми, които са съпоставими - вселената, човешкия мозък, интернет пространството, социалните графи. Буквално олицетворяване на уеб сайтове (интерактивни инсталации), материализирани във физически лабиринт от хиперлинкове и живи програми с актьори, изпълнители, жонгльори, акробати и “стенд-ъп” комици“, казва Васил Тучков.

„Виртуалната реалност изглежда завзема голяма част в съвремието ни. LivingWEB™ дава гласност с изразните средства на модерното изкуство да си напомним, че най-важен е истинският живот, този, който ни заобикаля физически – хората, които обичаме, знанията, които научаваме, неволите, които ни притесняват и успехите, които постигаме заедно. Като банката, която предлага „банкиране за истинския живот“, участваме в проекта именно заради тези ключови послания“, коментира Бранд мениджърът на УниКредит Булбанк Людмил Каравасилев.