fbpx Детски концерт посветен на 24 май пред Народен театър „Иван Вазов” | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Детски концерт посветен на 24 май пред Народен театър „Иван Вазов”

За осма поредна година РУО - София-град и Еуратек ООД, вносител на автомобилте ŠKODA за България, организират Детски празничен концерт за Деня на Българската просвета и на славянската писменост. Инициативата допринася за празничото настроение в столицата и дава възможност за изява на талантливи български ученици. Традиционно, концертът се провежда на специално изградена сцена пред народен Театър „Иван Вазов“, от 12ч. до 17ч. Входът е свободен, за всички Столичани и гости на града.

По-време на концерта, ще бъдат връчени ежегодните награди на Министерството на Образованието и Науката /МОН/ на изявени учители с висок принос в предучилищното и училищното образование.

Водещ на концерта ще бъде изявения хореограф и преподавател по танцови изкуства Антоанета Асенова.

В концерта ще изявят своите танцови и фолкорни умения ученици от над 20 столични училища, сред които: 1 АЕГ със своя духов оркестър, професионалните танцьори от НУТИ, танцовите състави на 49 ОУ, 40 СУ "Иван Богоров", 144 СУ "Народни будители",  140 СУ с Вокална група „Сребърни Звездички“, 92 ОУ "Димитър Талев" с Детски тансов ансамбъл „Витошанче“, Танцови състави „Богоровец“, 51 СУ "Елисавета Багряна", Хоровите състави на НГДЕК, Детска градина 48 с Вокална група “Златно гласче“, и много други.

Празничният концерт включва и представителни изяви на столични ученици и учители, работещи по проект „Твоят час“. Проектът „Твоят час“ е част от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ – 2014-2020, чиято основна цел е да създава условия за повишаване на потенциала на учениците и възможностите им за успешно завършване на средното образование чрез допълване, развиване и надграждане на техните знания, умения и компетентности, придобити в рамките на задължителната им подготовка в училище.

Вносителят на автомобилте ŠKODA за България - Еуратек ООД, традиционно подкрепя тази инициатива, с цел подкрепа на образователните институции и талантливите ученици от района, както и oпазване на традициите, свързани с празника на българската култура и писменост.