fbpx Great Wall Motor преструктурира бизнеса си в Европа | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Great Wall Motor преструктурира бизнеса си в Европа

Китайската компания Great Wall Motor (GWM), чиито автомобили в България се предлагат от Българска Автомобилна Индустрия (БАИ) преструктурира бизнеса си в Европа, като стъпка към разгръщането на бизнес стратегията си.

През 2020 година, Great Wall Motor взе решение да централизира своя бизнес в Европа, създавайки свое дружество в Германия - Great Wall Motor Deutschland GmbH, ръководена от факта, че това е един от най-развитите и конкурентни пазари в Европа с дългогодишна история и опит в проектирането, дизайна и производството на автомобили.

Имайки предвид разрастването на продажбите на международните пазари, които в последно време представляват над 30% от общите, GWM взе решение да промени своя подход и бизнес стратегията си, и в резултат на това наскоро беше създадено дъщерното дружество Great Wall International Trade Company Limited, която компания ще се фокусира изцяло върху развитието и оперирането на всички външни пазари.

Новооткритото дружество ще има централна роля в разгръщането на задграничните пазари и оказването на търговска, маркетинг и следпродажбена подкрепа, по пътя към постигането на пълния потенциал на всеки един пазар. Към днешна дата една голяма част от пазарите вече се управляват от новосъздаденото дружество и се очаква постепенно това да се случи с всички пазари до края на 2024.

Предвид промяната на цялостната стратегия, GWM ще закрие Great Wall Motor Deutschland GmbH, като релокира част от своите служители на други места, но запазва Европа като свой приоритетен пазар, който да развива. Всички дейности по осъществяването на бизнес стратегията на GWM в Европа, която включва навлизане на нови пазари, създаване на нови и надграждане на съществуващите дистрибуторски мрежи, представяне на нови продуктови линии, както и постоянно продължаващите проучвания за възможностите за локализация, чрез създаване на производства в Европа, ще бъдат поети от новосъздаденото дружество.

Моделите на GWM Групата включва марките автомобили HAVAL, WEY, ORA, POER и TANK. GWM е шампион по продажби на SUV в Китай от 11 години, както и лидер по продажби на пикапи от 23 години.