fbpx Хорхе Букай и синът му ще раздават автографи в Софийската опера | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Хорхе Букай и синът му ще раздават автографи в Софийската опера

Световноизвестният аржентински писател Хорхе Букай и синът му Дамиан ще посетят Софийската опера и балет на 13 юни, за да изгледат спектакъла на „Крал за един ден” от Джузепе Верди – гостуване на Държавната опера Стара Загора. В антракта на представлението утвърденият по цял свят аржентински автор и неговият син ще раздадат автографи на почитателите си. ИК „Хермес” пусна едновременно на пазара четвъртото заглавие на Хорхе Букай у нас – „Двайсет стъпки напред” и първата книга на български език на Дамиан Букай – „Погледни отново!”

Роден през 1949 г. в Буенос Айрес, Хорхе Букай е от тези личности, които са щастливи, че „сами са изградили себе си“. Той твърди, че първият му университет е бил самият живот. Започнал е да работи на тринайсетгодишна възраст и е упражнявал различни професии: продавач, таксиметров шофьор, клоун, възпитател, актьор, телевизионен водещ, аниматор на детски тържества. Докато не стигнал до сегашната си работа, която сам определя като „професионален помощник“.

Днес теориите на дипломирания психотерапевт, макар и нетрадиционни, са ясно формулирани и много ефективни. Доказателство за това е огромният читателски интерес, на който се радват книгите му. По думите на Хорхе Букай фактът, че всяка негова книга се превръща в бестселър, се дължи на много работа, на определени умения, които е придобил, и на привилегията да е внук на двама дядовци, които са разказвали приказки.

Автор на повече от 20 книги, преведени на над 30 езика, Хорхе Букай е един от най-четените писатели на нашето време. Особено популярен е авторът в страни като Мексико, Бразилия, Чили, Аржентина, а в последните години името му нашумя и в Eвропа: Испания, Германия, Русия и други европейски държави. Правата за книгите му са купени и в Китай.

От шест години и България се нарежда сред страните, оценили подобаващо творбите на Хорхе Букай. Още с първата си книга – „Нека ти разкажа“, авторът успя да спечели много почитатели. Тя стана любимата книга на хиляди българи. Следващите заглавия от автора „Приказки за размисъл“, „Писма до Клаудия“ и „Трите въпроса“ затвърдиха мястото на Букай като знаково име сред читателската аудитория.

Сега най-четеният автор в България – Хорхе и синът му, който притежава големия потенциал да достигне баща си – Демиан, представят рамо до рамо своите книги. Това ще бъде първото посещение на Демиан Букай у нас. Той е завършил медицина в Университета в Буенос Айрес и след това е специализирал психиатрия. Специалист е по гещалт-терапия, но е преминал обучение и в други терапевтични практики. Работи като терапевт-консултант на семейства, тийнейджъри и двойки. Води семинари и уъркшопи в Аржентина, Уругвай и Мексико, като основно се фокусира върху употребата на литературата и киното като терапевтично и учебно средство.